Jag har fått frågan om hur man stylar en vit vanlig MALM byrå från IKEA väldigt många gånger
och tänkte idag försöka visa er hur jag tänker och lite hur jag gör när jag stylar en byrå.
Personligen så gillar jag när det är lite åt det minimalistiska hållet och vill helst inte ha för många
saker framme, det tycker jag är skönast för både själen och ögat.
 
 
 Steg 1: Bakgrunden. Börja med en tavla på väggen. Det kan vara flera stycken tavlor om man vill ha det eller en spegel. Oftast ser det mer ordentligt ut och mer "put together" när man hänger upp sin konst. Jag har fuskat lite med mina tavlor och lutat de mot väggen istället eftersom att vi inte vill göra hål i väggarna 😜
 
Steg 2: Belysning. Belys gärna byrån/tavlorna/inredningsprylarna genom att ställa en lampa på ena sidan av byrån. Saknar själv det här men har använt mig av höga ljusstakar på golvet bredvid. Men en lampa på höger sida på min byrån hade varit 👌
 
Steg 3Växtlighet. Här funkar verkligen konceptet "go big or go home" kan lova er att större växter gör sig bättre på en sådan här stor byrå än vad en mindre variant hade gjort. Tänk också på vilken stil växten/blomman har. Orkidéer ger en feminin och romantisk stil, kaktusar en modern stil och palmer en exotisk stil. 
 
 
Steg 4: Detaljerna. Nu sätter du din prägel och din personliga stil på byrån! Älskar du färgen rosa? Upp med en stor cool rosa vas. Tycker du om att läsa? Lägg dit en massa böcker samlade i en hög. Gillar du att resa? Ställ dit den där eiffeltorn statyn du köpte i Paris. Ja ni förstår.. 😄 Jag själv älskar neutrala jord-färger och så älskar jag snäck-fjäder dekorationen vi köpte på Bali! 
 
TIPS
  • Samla dina saker ihop med varandra istället för att sätta ut de jämna med lika avstånd gentemot varandra. Exempelvis som jag har gjort med palmen och fjäder-dekorationen,de står tillsammans och bruna vasen med vass står för sig själv.
  • Tänk på höjdkontrasterna. Låt ögonen vandra upp och ner. Exempelvis så ser man först palmens höjd, beiga tavlan och sedan den vita tavlan. Inget av föremålen på byrån har samma höjd. Man kan skapa olika höjder på sina föremål genom att t.ex sätta den där eiffeltorn-statyn på en hög med böcker 😀
 
Glöm inte att smaken är som baken.. Man behöver verkligen inte följa alla trender som pågår, utan kör på just det DU tycker är fint. För då kommer du att trivas med din inredning och känna dig nöjd och det är det absolut viktigaste! Det går att skapa ett vackert stileben oavsett vilken stil och plånbok man har, det gäller bara att vara lite eftertänksam och låt vissa saker ta sin tid. Stressa inte fram en massa onödiga köp utan lägg pengarna på det du verkligen vill ha för att skapa ett mer hållbart hem. Sedan kan man snåla in på vass (plocka det själv utomhus) och måla sin egen tavla (det kan räcka att bara slänga upp lite färg på en canvas) 
 
Hoppas att det var till någon hjälp eller att ni iallafall fick lite inspiration! 🖤
Belle Amour

Kika gärna in på vår nystartade blogg där vi kommer att ge tips om allt från mode och skönhet till träning och hälsa, samt hjälpa till att motivera och inspirera andra till att våga följa sina drömmar!

Camilla Persson

Vad fint! 😌

Svar: Tack ska du ha! 😃
Sandy

Linnea Kinis

Så snyggt! Och superbra tips :)

Svar: Tack ska du ha!! :D Kul om det vart till någon hjälp.
Sandy

ajlimuller.se

supersnyggt! Jag har två vita Malm, älskar dem och har bara lite vackra lådor och en kandelaber där :)

Svar: De är ju så praktiska också! :D
Sandy

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress